tch-headerbanner-201612.jpg

download

 

    Lidworden button

!

Wilt u ook een advertentie op deze site? Stuur dan een e-mail naar psc@tchonselersdijk.nl

bUJYaSO9  

facebooklogoklein

Jeugd

Gezelligheid, nieuwe vrienden maken en nog beter leren tennissen, dat is competitie spelen! Of je pas net begonnen bent met tennissen of al langer speelt, iedereen kan meedoen. En helemaal leuk aan competitie spelen is dat je niet alleen speelt, maar in een team!

Tijdens de competitie speel je in teamverband wedstrijden voor jouw vereniging. Gedurende een bepaalde periode in het jaar speel jij met jouw team tegen teams van andere verenigingen in de omgeving. Competitie spelen is het gevoel van willen winnen en elkaar steunen als er verloren wordt. Het gaat om het teamgevoel en de saamhorigheid.

Door wedstrijden te spelen, word je steeds beter en krijg je meer plezier in de sport. Naast het ontwikkelen van jouw spel- en tennisvaardigheden heeft competitie spelen nog een extra dimensie: het zorgt voor veel sfeer en gezelligheid en je leert eenvoudig nieuwe mensen kennen op en naast de baan. Niet gek dus dat de competitie door veel tennissers als hoogtepunt van het tennisseizoen wordt beschouwd!

De competitie voor jeugd is opgesplitst in de Tenniskids competitie en de KNLTB Junioren competitie. Afhankelijk van je leeftijd en speelniveau neem je deel aan één van beide competities. Kortom, voor iedere jeugdtennisser is er een competitievorm die bij je past!

Tenniskids competitie (t/m 12 jaar)
De Tenniskids competitie is een onderdeel van Tenniskids. Dit programma voor kinderen tot en met 12 jaar is helemaal afgestemd op de leeftijd en mogelijkheden van kinderen. Daardoor leren ze razendsnel tennissen. Vier kleuren brengen de vooruitgang van een kind in kaart: Blauw, Rood, Oranje en Groen. Bij iedere kleur horen andere leeftijden, baangroottes en balsoorten. De kinderen die spelen in Rood, Oranje en Groen kunnen meedoen aan de Tenniskids competitie.

Voor meer informatie zie Tenniskids competitie en Tenniskids

KNLTB Junioren competitie
Kinderen in de leeftijd van 11 t/m 17 jaar kunnen meedoen aan de KNLTB Junioren competitie. Deze competitie bestaat uit de Junioren competitie 11 t/m 14 jaar en de Junioren competitie 13 t/m 17 jaar.

Voor meer informatie zie Junioren competitie

Doe je ook mee? Wanneer er ingeschreven kan worden voor de voorjaar of najaarcompetite dan ontvang je van ons een berichtje!!

Ben jij tussen de 5 en 17 jaar en wil je graag eens meedoen met een tennisles om te ontdekken of je het leuk vindt? Dat kan! Neem daarvoor contact op met onze tennisleraar Richard van der Spek.

Hij is bereikbaar op 06- 293 638 26 of via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Omdat Richard veel tennislessen geeft, is hij niet altijd bereikbaar op zijn mobiel. Whatsappen of mailen zijn dan de beste opties. 

Als je de proefles leuk vond, kun je kiezen voor het Starterspakket; een pakket van 8 lessen voor een aantrekkelijke prijs, zodat je nog beter kan bepalen of tennis jouw sport is! Kijk hier voor meer informatie over het Starterspakket

We hopen je snel een keer te zien op TC Honselersdijk! 

Voor de jeugd bij TCH hebben we speciale clubkleding. Als je competitie speelt is het natuurlijk gaaf als het hele team deze kleding heeft. Zo kan iedereen zien dat je één team bent, hoe je heet en dat je van TCH bent. De clubkleding voor de jeugd bestaat uit een hooded sweater en een sport T-shirt. Je kunt dit zelf bestellen via de webshop. Hieronder nog wat uitleg over de kleding in de webshop.

  • T-shirt of hooded sweater Cool T Kinderen is leverbaar in kindermaten 98/104, 110/116, 122/128, 134/146 en 152/158
  • T-shirt of hooded sweater Cool T Jeugd/Volwassenen zijn herenmaten en geschikt voor jongens die groter zijn dan maat 152/158. Deze shirts zijn leverbaar in XS (vergelijkbaar met maat 164/170)
  • T-shirt of hooded sweater Cool T Dames zijn getailleerde damesmaten en geschikt voor meiden die groter zijn dan maat 152/158. De shirts sluiten mooier aan bij de taille. Maat XS is vergelijkbaar met kindermaat 164/170).

BESTEL DE KLEDING HIER. 

Kleding 001

20 januari 2019

Visie

Richard zou vertellen over zijn visie en structuur in de les. Helaas was Richard verhinderd vanwege een sterfgeval in de familie. Deze visie krijgen jullie nog van hem tegoed.

Samenstelling commissie

  • We hebben (bewust) een kleine commissie. Maar omdat het aantal jeugdleden groeit, is het op termijn wel wenselijk om een jeugdcommissielid erbij te hebben. Denk er eens over na…
  • Sowieso vinden we het tijdens activiteiten fijn als ouders helpen zodat we zelf iets meer helikopterview kunnen houden.
  • Bij de competitie willen we ouders als ‘teamcaptain’ aanwijzen. Zij zorgen er tijdens thuiswedstrijden dan voor dat alles goed geregeld is. Hierover later meer.

 

Werven en behouden

  • We concentreren ons met werven vooral op de kinderen van 5 tot 9 jaar. Dit doen we door samenwerking met scholen, bso en vakantiespelen. En natuurlijk organiseren van een open middag die we via scholen promoten.
  • Uiteindelijk is het de bedoeling dat leden ook langer blijven. Daarvoor proberen we, tussen de competitieperioden in, veel te organiseren. We willen graag met kinderen en ouders om de tafel om te kijken waar we hierin kunnen verbeteren. Suggesties en ideeën zijn altijd welkom.
  • We zijn als nieuwe jeugdcommissie nu twee jaar bezig en er is al een verdubbeling in aantal leden! We hebben jullie ook nodig! Jullie zijn onze ambassadeurs. Zeg het voort en neem een keer vriendjes/vriendinnetjes mee naar een les. Proefles is gratis.
  • Het is mogelijk om je kinderfeestje te geven op de tennisbaan. Dit kan alleen als je lid bent en is weer een leuke manier om je vrienden in aanraking te laten komen met tennis.

 

Plezier en betrokkenheid

  • Activiteiten zijn gericht op plezier, zowel op de baan als daarbuiten. Als je het leuk vindt, wordt je vanzelf beter en als je beter bent, ga je het ook steeds leuker vinden!
  • Aandacht voor ouders: kopje koffie en in gesprek met elkaar.
  • Ideeën en suggesties voor leuke activiteiten zijn altijd welkom!
  • We hebben een clubje oudere jeugdleden die we graag bij de activiteiten voor de kleineren willen inzetten. Zo blijft de oudere jeugd in contact met jongere jeugd en dat is leuk en goed voor de betrokkenheid.
  • De woensdagmiddag tenniskids & fun kwam voor veel ouders niet uit. Deze hebben we laten vervallen. Ouders geven aan dat een weekend, met name een zondag, beter uitkomt.

 

Continuïteit

Bij tennis zijn er twee competitie seizoenen: voorjaar en najaar. Dan spelen de kinderen elke zondag competitie. Maar in de tussenliggende weken/maanden is er geen continuïteit in het tennis. Ouders geven aan dat dit wel prettig is en dat dit ook meer stok achter de deur geeft. Besloten is dat we proberen om elke twee weken op de club wedstrijdjes te organiseren. Wellicht met uitwisseling van andere clubs in het Westland voor de afwisseling.

Communicatie

In overleg met ouders hebben we besloten een Whats-app groep op te richten voor alle jeugdleden. Dit is alleen bedoeld voor reminders en mededelingen vanuit de jeugdcommissie. En niet bedoeld voor reacties over en weer. Als je niet in de groep wilt, kun je de groep makkelijk weer verlaten. Maar realiseer je wel dat je dan misschien iets mist.

Competitie

  • Drie teams spelen competitie in het voorjaar van 2019: 1 Rood team en 2 Oranje teams.
  • De competitie is van 31 maart t/m 16 juni 2019.
  • Alle teams krijgen een teamcaptain. Dat is een ouder die alles rondom de competitie van dat team coördineert. Voor de jeugdcommissie dan één vast aanspreekpunt.

 

Kleding

We hebben blauwe hoody’s en sport shirts uitgekozen. Deze komen in een webshop en kunnen ouders zelf bestellen als zij willen. Zeker als je competitie speelt is het leuk om te beschikken over deze kleding zodat je echt als team zichtbaar bent op het park. Hierover later meer. 

Mentale training

Tennis is een zeer mentale sport. In het veld is het soms lastig om je niet te laten afleiden door andere dingen. En wat doe je als je vind dat de tegenpartij niet goed telt? Er is geen scheidsrechter… Om ook het mentale stukje een beetje te coachen, is het idee ontstaan om een keer een mentale training te doen. Nicole zal dit, als jongerencoach, op zich nemen. Later meer hierover.

 

De Oranje competitie is voor kinderen van 8 t/m 11 jaar. Dit gaat al op echt tennissen lijken. Samen met spelers van andere verenigingen in de buurt, komen zij bij elkaar op zondagochtend om zowel enkel als dubbel wedstrijden te spelen. De kinderen spelen om vier gewonnen games. Bij 40-40 wordt een beslissend punt gespeeld. Bij een 3-3 stand in games wordt gewoon een game gespeeld (dus geen tiebreak). 


NAJAAR 2019

In het najaar van 2019 spelen bij TCH twee oranje teams in de Oranje competitie. 

ORANJE 1

Spelers:

Daan van Oppenraaij
Sven Zijlstra
Brett Vogels
Florien Oosterwijk
Tim van Kester
Koen Bouwman
Vince de Rijke  

                  

Klik hier voor de speelschema's 

 

ORANJE 2

Spelers

Denise Cense
Mirthe Vollebregt                   

                         

Klik hier voor de speelschema's 


VOORJAAR 2019

In het voorjaar van 2019 spelen bij TCH twee oranje teams in de Oranje competitie. Dit is de eerste keer voor deze kinderen dat zij in de Oranje competitie spelen en ze doen het super goed!!

TEAM HONSELERSDIJK 1 - Oranje competitie

Spelers:

Daan van Oppenraaij
Sven Zijlstra
Brett Vogels
Stef van Marrewijk                

    Team Daan                

Klik hier voor de speelschema's 

 

TEAM HONSELERSDIJK 2 - Oranje competitie

Spelers

Koen Bouwman    
Vince de Rijke
Tim Kester
Florien Oosterwijk                     

             Team Vince             

Klik hier voor de speelschema's 

 


 

Zie hieronder een overzicht van de aankomende activiteiten voor de jeugd. 

 

 Dag

 Activiteit

Tijd

Voor wie?

24-2-2019

Tenniskids Rood en Oranje
(alleen eigen leden)

12.30 - 13.30

Rood
Oranje

15-3-2019

Westlandse Jeugd Competitie

19:00 - 22:00 Groen
Geel

17-3-2019

Tenniskids competitietraining/uitwisseling
Rood en Oranje (alleen kinderen die
competitie spelen)

n.t.b. 

Rood 
Oranje

31-3-2019

Start voorjaarscompetitie - speeldag 1

9:00 - 11.00

Rood
Oranje

7-4-2019 Competitie speeldag 2 9:00 - 11:00

Rood
Oranje

14-4-2019

Competitie speeldag 3

9:00 - 11:00 Rood
Oranje

22-4-2019

Competitie speeldag 4

9:00 - 11:00

Rood
Oranje

5-5-2019

(Groot)ouder/kind toernooi (één van de
twee moet lid zijn)

10:00 - 13:00 Alle leden

19-5-2019

Competitie speeldag 5

9:00 - 11:00

Rood
Oranje

26-5-2019

Competitie speeldag 6 9:00 - 11:00

Rood
Oranje

2-6-2019

Competitie speeldag 7

9:00 - 11:00

Rood
Oranje

10-6-2019

Competitie speeldag 8

9:00 - 11:00 Rood
Oranje
       

  

Bij TCH zijn er twee dingen die los van elkaar staan:

  1. Lidmaatschap tennisclub
  2. Tennislessen

Je kunt bij TCH lid zijn zonder tennislessen te volgen. Je gaat dan vooral vrij spelen. Met je vader, je moeder of met een vriend(in). 

Andersom kan het niet: je kan geen tennislessen volgen op onze tennisclub als je geen lid bent. Wil je tennislessen volgen? Dan moet je dus eerst lid worden bij TC Honselersdijk. We hebben diverse lidmaatschappen die we hier verder uitleggen. Bij deze lidmaatschappen zitten dus GEEN tennislessen inbegrepen.

Hoe schrijf ik me in voor tennisles?

De tennislessen worden op Tennis Club Honselersdijk uitbesteed aan Burgersdijk Tennis. De vaste jeugdtrainer van TC Honselersdijk is Richard van der Spek. Als je je als jeugdlid inschrijft bij TC Honselersdijk, geven wij dit door aan Richard. Hij neemt dan contact met je op om te vragen of je ook interesse hebt in tennislessen. Hij pakt dit dan verder op namens Burgersdijk Tennis.

Burgersdijk Tennis

Zoals hierboven al staat beschreven worden de tennislessen op ons tennispark uitbesteed aan tennisschool Burgersdijk. Er is een wintercursus en een zomercursus.

  1. Wintercursus
    De wintercursus voor de jeugd vindt altijd plaats in de Revahohal van begin oktober tot begin maart en bestaat uit 22 weken waarvan 18 weken les en 4 weken vrijspelen. Er is geen les op feestdagen en in de schoolvakanties. 

  2. Zomercursus
    Zoals de naam al zegt, zal deze cursus in de zomermaanden plaatsvinden, met uitzondering van feestdagen en schoolvakanties. Deze cursus bestaat ook uit 18 lessen en loopt van eind maart/begin april t/m september.

De cursussen worden altijd gegeven in een groepje. Als je privéles wil, kan dit ook.

Kosten tennislessen

Doorgaans betaal je voor tennislessen bij TC Honselersdijk tussen 145 euro en 200 euro. Dit is voor 18 lessen en komt dus neer op 8 tot 11 euro per les. Het verschil zit hem in de groepsgrootte en de lengte van de les.

Bij TC Honselersdijk kun je kiezen tussen:

  1. Les van 60 minuten in een groepje van maximaal 6 kinderen. Soms komt het voor dat er een kind bij wordt geplaatst. Dan wordt de les dus 10 minuten langer.
  2. Les van 60 minuten in een groepje van maximaal 4 kinderen.
  3. Privéles van 60 minuten met maximaal 2 kinderen.
  4. Privéles van een uur met maximaal 1 kind.

Je zal begrijpen dat optie 4 het duurste is en optie 1 het goedkoopst.

Op TC Honselersdijk vinden we plezier erg belangrijk en plezier beleef je ook vooral MET elkaar. We streven er dus naar om kinderen van dezelfde leeftijd en hetzelfde niveau bij elkaar in een groepsles te plaatsen.  

Kindpakket Westland

TC Honselersdijk is aangesloten bij Kindpakket Westland zodat we er samen voor zorgen dat ook kinderen waarvan de ouders onvoldoende inkomen hebben om hun kind(eren) te laten particperen de kans te geven te komen tennissen bij TC Honselersdijk. Voor meer informatie hierover verwijzen wij u graag door naar de website van Kindpakket Westland. Heeft u hierover vragen? Mail gerust naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

TennisKIDS FUNElke woensdagmiddag van 16.00 tot 17.00 uur bieden we op TCH TennisKIDS & FUN. Dit is een extra tennis/spelletjesmiddag (naast de vaste tennisles) voor jeugdleden die nog op de basisschool zitten om ze meer tennisplezier te bieden zonder extra kosten voor tennislessen. Voor de jonge kinderen is het leuk om spelenderwijs meer balgevoel en vaardigheden te leren. De activiteiten tijdens TennisKIDS & FUN zijn gerelateerd aan tennis, maar vervangen geen tennisles van een professionele leraar. 

Voor jeugdleden van TCH is deze wekelijkse activiteit inbegrepen in het lidmaatschap. Jeugdleden mogen elke week een vriendje of vriendinnetje meenemen. Deelname voor niet-jeugdleden bedraagt 3 euro. Dit kan ter plekke worden voldaan bij de jeugdcommissie. 

Vanaf ongeveer 6 jaar zijn kinderen van harte welkom bij TC Honselersdijk! Voor kinderen hebben we diverse pakketten samengesteld die we op deze pagina graag verder toelichten. Wilt u uw kind direct inschrijven? Dat kan via dit formulier.

Tarieven 

Leeftijd

Kosten

TCH Proefles

5 t/m 17

gratis

TCH Starterspakket

5 t/m 11 jaar

€ 75

TCH Starterspakket

12 t/m 17 jaar € 75

TCH Tenniskids Basispakket

t/m 9 jaar

€ 45

TCH Tiener Basispakket

10 t/m 17 jaar

€ 70

Alleen bij het Starterspakket zijn tennislessen ingebrepen. Bij het Tenniskids Basispakket en het Tiener Basispakket zijn geen tennislessen inbegrepen. Wanneer je tennislessen wilt volgen bij TC Honselersdijk, verwijzen we je naar de pagina Tennisles jeugd. 

Proefles

Ben jij tussen de 5 en 18 jaar en wil je graag eens meedoen met een tennisles om te ontdekken of je het leuk vindt? Dat kan! Neem daarvoor contact op met onze tennisleraar Richard van der Spek. Hij is bereikbaar op 06- 293 638 26 of via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Omdat Richard veel tennislessen geeft, is hij niet altijd bereikbaar op zijn mobiel. Whatsappen of mailen zijn dan de beste opties. 

TCH Starterspakket

Als je de smaak te pakken hebt en je wil graag verder met tennissen, dan kan je gebruik maken van ons Starterspakket. Dit is een voordelig pakket om te ontdekken of tennis jouw sport is. Dit Starterspakket houdt in:

  • Lidmaatschap TC Honselersdijk en KNLTB tot het einde van het kalenderjaar
    (Wanneer de lessen starten vóór de herfstvakantie, krijg je gratis lidmaatschap
    tot einde van datzelfde kalenderjaar. Start je na de herfstvakantie dan loopt je
    gratis lidmaatschap door tot het einde van het kalenderjaar erna. 
  • 8 tennislessen van 45 minuten, gegeven door een gediplomeerde tennisleraar van
    Burgersdijk Tennis
  • Jeugd tennisracket
  • Vrij tennissen tot einde lidmaatschap. Kinderen van 5 t/m 12 jaar mogen vrij 
    spelen tot 18.00 uur, kinderen van 12 t/m 17 jaar, tot 20.00 uur
  • Deelname aan KNLTB jeugdcompetitie*
  • Alle activiteiten georganiseerd door de jeugdcommissie**
 

TCH Starterspakket jeugd vk

 

 

 Klik hier voor de flyer van het TCH Starterspakket.

Je mag maar één keer gebruik maken van dit starterspakket. De ingangsdatum is in overleg met ouders. Uw kind kan op elk moment instromen. We hebben elke dag jeugdlessen, maar voor het kind is het het beste om les te krijgen in en groepje van zijn/haar eigen niveau. Daarom wordt, samen met tennisleraar Richard, gekeken welke dag en tijd voor u en uw kind het beste is.

Om gebruik te maken van het starterspakket, vragen wij je om je eerst in te schrijven via dit formulier. Vul op dit formulier in dat je gebruik wilt maken van het starterspakket voor de jeugd. Tennisleraar Richard neemt contact om af te spreken wanneer de eerste tennisles plaatsvindt. 

Als je na het Starterspakket door wilt gaan met tennissen, kun je (afhankelijk van je leeftijd) kiezen voor het TCH Tenniskids Basispakket of het TCH Tiener Basispakket. Zie meer uitleg hieronder.

TCH Tenniskids Basispakket

Dit pakket is voor kinderen t/m 9 jaar en houdt in: 

  • Lidmaatschap TC Honselersdijk
  • KNLTB lidmaatschap (incl. pasje)
  • Vrij tennissen (iedere dag tot 18.00 uur)
  • Deelname aan KNLTB competitie voor jeugd*
  • Alle activiteiten georganiseerd door de jeugdcommissie**

TCH Tiener Basispakket

Dit pakket is voor kinderen van 10 t/m 17 en hierbij zit inbegrepen: 

  • Lidmaatschap TC Honselersdijk
  • KNLTB lidmaatschap (incl. pasje)
  • Vrij tennissen (iedere dag tot 20.00 uur)*
  • Westlandse tennisavonden. Dit zijn per seizoen 5 avonden bij steeds een andere vereniging in het Westland (Verburch Poeldijk, TV ’t Loo De Lier, TC Honselersdijk, TV Naaldwijk, LTC ’s Gravenzande)*
  • Deelname aan Groene en Gele Competitie van de KNLTB*
  • Alle activiteiten georganiseerd door de jeugdcommissie**

* Tennisleraar Richard coördineert de inschrijving voor de KNLTB Tenniskids competitie. Hij vraagt aan alle jeugdleden of zij hieraan willen deelnemen. Deelname is vrijblijvend, maar we stimuleren dit wel omdat wij vinden dat kinderen het spelletje pas echt goed leren en leuk gaan vinden door zoveel mogelijk te oefenen. Meer informatie over Tenniskids vindt u hier. 

** Aan deze activiteit kan je gratis deelnemen als je lid bent. Als je geen lid meer bent, maar je vindt tennis wel heel leuk, kan je altijd vragen of er plek is om mee te doen! 

 

Kindpakket Westland

TC Honselersdijk is aangesloten bij Kindpakket Westland zodat we er samen voor zorgen dat ook kinderen waarvan de ouders onvoldoende inkomen hebben om hun kind(eren) te laten particperen de kans te geven te komen tennissen bij TC Honselersdijk. Voor meer informatie hierover verwijzen wij u graag door naar de website van Kindpakket Westland. Heeft u hierover vragen? Mail gerust naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vragen

Voor vragen en informatie kunt u terecht bij de voorzitter van de jeugdcommissie, Robbert van Oppenraaij. Hij is bereikbaar via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06 - 428 028 07.  We hopen u en uw kind snel te mogen ontmoeten op TCH!  

 

NAJAAR 2017

In het najaar van 2017 zullen meerdere jeugdspelers van TCH deelnemen aan de competitie. 

Speeldag zondag van 17-9 t/m 29-10-2017
Niveau Groen 2
Spelers

Sem van Schie
Xander van der Hoek
Ruben Ickowicz
Rutger Ickowicz

Klik hier voor het speelschema, uitslagen en standen.

 

2. Groene competitie

Speeldag zondag van 17-9 t/m 29-10-2017
Niveau Groen 2 
Spelers

Tycho van der Hout
Lyse de Koning
Lisa van de Wetering
Lotte Kokxhoorn

Klik hier voor het speelschema, uitslagen en standen.

 

3. World Tour / Rode competitie

Speeldag zondag van 10-9 t/m 8-10-2017
Niveau Rood 1
Spelers

Nick Noordermeer
Daan van Oppenraaij
Vince de Rijke
Sven Zijlstra

Klik hier voor het speelschema.

 


 NAJAAR 2016

Team jongens 11 t/m 14 jaar
  (zondag hele dag)
jongensk
Niveau 2e Klasse
Spelers  Bjornn van Holstein
 Boaz Poot
 Kay Gardien
 Sam Gardien
 Rick Arendsman
Klik voor uitslagen en stand »
line

Meer tennis nieuws

Geen feed gevonden