tch-headerbanner-201612.jpg

download

 

    Lidworden button

!

Wilt u ook een advertentie op deze site? Stuur dan een e-mail naar psc@tchonselersdijk.nl

bUJYaSO9  

facebooklogoklein

Clubblad oktober 2014

Clubblad

Aanstaand weekend kunnen jullie weer inschrijven voor de voorjaarscompetitie. Klik hier voor nadere informatie!

tennis D2D2E9DD106E1EE6C12579E50054E04D 13

Het mixtoernooi is al weer even geleden, maar was weer een succes. Hieronder ziet u een paar foto's en de uitslagen.

Op 26 oktober hebben wij weer een gezellige autopuzzeltocht georganiseerd. Deelname 31 auto's.  Met aan het einde van de dag alle goede antwoorden op film. De tocht ging naar Leimuiden, Boskoop en omgeving en was heel mooi. Er was een CP op een zorgboerderij met allerlei beesten en daar moest een leuk spel gedaan worden.

subaru-rally-car

 

De uitslag van de autorally 2014 is  voor de eerste 10 van 31 auto's

EINDUITSLAG RALLY 2014   punten

Hans vd Knaap

Het eerste halfjaar als voorzitter van TCH zit erop. Soms begin je aan een klus zonder te weten, wat er op je pad komt. Er zijn veel zaken, waar ik voor het eerst mee te maken kreeg. Een aantal zaken, die de afgelopen tijd zijn gepasseerd of die nog lopen zijn :

Er is grotere capaciteit gekomen voor het koelen van drank in de vorm van de aanschaf van enkele koelkasten. Op het gebied van de muziek zijn een aantal aanpassingen gedaan.

 

  

downloadHerfstcompetitie 2014 Mix 1 Zondag

Gedegradeerd! Dat is de uitkomst na zeven weken herfstcompetitie met buitengewoon prachtig weer. Daar waar we afgelopen voorjaar nog door het oog van de naald kropen en via een protest alsnog net boven de degradatiestreep eindigden, zijn we nu net onder die streep geëindigd.

De eerste wedstrijd moesten we naar de Brasserskade in Delft om te spelen tegen DSV Concordia. Blijkbaar werkte de toch enigszins komisch aandoende koude oorlogvoering van hun trainer en coach wel, want er werd door ons met 4-1 verloren. Enkel Levi wist zijn single met goed powertennis te winnen. Vervolgens mochten we thuis aantreden voor de derby tegen Naaldwijk. Ondanks personele problemen wisten we toch twee punten te pakken tegen Naaldwijk. Lottie won haar single na een 0-4 (0-40) achterstand in de eerste set alsnog met 6-4 6-4 en ondergetekende wist in een dubbel met Max weer zijn eerste competitiewedstrijd in jaren te winnen, ondanks zijn onderhandse service. Invalsters Loes en Daphne bedankt voor het invallen!

De derde wedstrijd uit tegen Keenenburg werden onze punten gescoord door de dames. Nicole, bedankt voor het invallen, won simpel haar single en ook de damesdubbel werd gewonnen door Anneloes en Lottie. De week daarop ontstond er bij sommigen van ons enige verwarring, want kwamen er nou Portugezen naar TCH? Van Portugees zonnig weer was er wel sprake en nadat alle blaadjes vakkundig van onze baan waren geveegd door Danielle en Kees, kon er gespeeld worden tegen Portugaal. Winst in de herendubbel leverde ons helaas slechts een punt op.

Tijdens de vijfde speelronde stond er zowaar wel een mini-interland op het programma. Onze tegenstanders uit Leidschendam beschikten over een Litouwse speler waarover wij van tegenstanders al de nodige verontrustende verhalen hadden gehoord. Max wist deze onvervalste Nederland-Litouwen overtuigend te winnen. Helaas moest aanvoerder Twan aan het eind van de dag toch weer zijn handtekening zetten op een formulier met een 3-2 nederlaag.

Onze enige totaaloverwinning behaalden we tijdens de zesde speeldag. Er werd met 4-1 gewonnen tegen VLTC Vlaardingen. Zowel Lottie als Twan wisten tegen hun toch flink oudere tegenstanders het geduld te bewaren en wonnen beiden in drie sets. Ook twee van de drie dubbels werden door ons overtuigend gewonnen. Met deze overwinning zou de uitwedstrijd tegen TV Breekpunt de beslissing moeten brengen.

De laatste wedstrijd middenin Den Haag hadden we alles in eigen hand. Bij winst zouden we niet degraderen en bij verlies wel. Het was dus erop of eronder en aangezien wij ons afgelopen voorjaar ware ‘4-4-specialisten’ hebben getoond, begrijpt u wel dat dat het voor ons met slechts 5 wedstrijden per keer extra lastig maakte! Toch hadden we het volste vertrouwen dat we deze uitwedstrijd op een toch vrij a-typische tennisclub tot een goed einde zouden brengen. Na beide singles was de stand 1-1. Anneloes wist knap haar single te winnen, maar Max wist tegen een zeer behendige tegenstander ondanks goed spel niet te winnen.

Onder toeziend oog van diverse barbecueënde  leden van motorclub Kamakura begonnen vervolgens de beide dubbels. Ondanks een verrassingsbezoek van een heuse lookalike van Maarten van Rossem wisten Anneloes en Lottie de damesdubbel niet te winnen. Wel wist deze man ons te vertellen waar je goedkoop sigaren kon kopen op de Brouwersgracht, maar daar hadden we op dat moment weinig aan. Twan en Levi leken ondertussen wel op weg naar de winst. De eerste set was gewonnen en de tweede set ging voorlopig nog gelijk op. Ondergetekende was ondertussen in een ‘gevecht’ geraakt met een op tennisballen beluste hond en die tennisbal hebben we helaas niet meer teruggezien. De tweede set ging jammer genoeg verloren en vervolgens ging in de derde set het kaarsje langzaam uit en was de 3-1 tussenstand een feit.

In het donker onder het karige licht van de lichtmasten moest vervolgens nog wel de mix gespeeld worden. Max en Lottie gaven ondanks een voortdurend nipte achterstand niet op, maar wisten de wedstrijd ook niet meer om te draaien. 4-1.

Ondanks deze lichte domper gaan we er komend voorjaar na een goede trainingsperiode in de hal door Richard weer vol goede moed tegenaan. Dan zal ook Mariette van haar langdurige ‘hoogtestage’ zijn teruggekeerd en zijn we dus weer op volle oorlogssterkte. Nu alleen nog zorgen dat we, net als de hond die de tennisbal niet meer losliet, de winst, wanneer we die in handen hebben, niet meer uit handen geven! Mocht er iemand tips hebben, dan graag een mailtje naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Thijmen

revahoDe Revahohal staat weer, deze keer niet op dinsdag maar op donderdag. Dit kwam door dat er slecht weer voorspeld was op dinsdag. En het was maar goed ook, wat 'n weer.

Na iedereen weer nagebeld te hebben, hadden we genoeg mensen voor de donderdag.

line

Meer tennis nieuws

Geen feed gevonden