tch-headerbanner-201612.jpg

download

 

    Lidworden button

!

Wilt u ook een advertentie op deze site? Stuur dan een e-mail naar psc@tchonselersdijk.nl

bUJYaSO9  

facebooklogoklein

20 januari 2019

Visie

Richard zou vertellen over zijn visie en structuur in de les. Helaas was Richard verhinderd vanwege een sterfgeval in de familie. Deze visie krijgen jullie nog van hem tegoed.

Samenstelling commissie

  • We hebben (bewust) een kleine commissie. Maar omdat het aantal jeugdleden groeit, is het op termijn wel wenselijk om een jeugdcommissielid erbij te hebben. Denk er eens over na…
  • Sowieso vinden we het tijdens activiteiten fijn als ouders helpen zodat we zelf iets meer helikopterview kunnen houden.
  • Bij de competitie willen we ouders als ‘teamcaptain’ aanwijzen. Zij zorgen er tijdens thuiswedstrijden dan voor dat alles goed geregeld is. Hierover later meer.

 

Werven en behouden

  • We concentreren ons met werven vooral op de kinderen van 5 tot 9 jaar. Dit doen we door samenwerking met scholen, bso en vakantiespelen. En natuurlijk organiseren van een open middag die we via scholen promoten.
  • Uiteindelijk is het de bedoeling dat leden ook langer blijven. Daarvoor proberen we, tussen de competitieperioden in, veel te organiseren. We willen graag met kinderen en ouders om de tafel om te kijken waar we hierin kunnen verbeteren. Suggesties en ideeën zijn altijd welkom.
  • We zijn als nieuwe jeugdcommissie nu twee jaar bezig en er is al een verdubbeling in aantal leden! We hebben jullie ook nodig! Jullie zijn onze ambassadeurs. Zeg het voort en neem een keer vriendjes/vriendinnetjes mee naar een les. Proefles is gratis.
  • Het is mogelijk om je kinderfeestje te geven op de tennisbaan. Dit kan alleen als je lid bent en is weer een leuke manier om je vrienden in aanraking te laten komen met tennis.

 

Plezier en betrokkenheid

  • Activiteiten zijn gericht op plezier, zowel op de baan als daarbuiten. Als je het leuk vindt, wordt je vanzelf beter en als je beter bent, ga je het ook steeds leuker vinden!
  • Aandacht voor ouders: kopje koffie en in gesprek met elkaar.
  • Ideeën en suggesties voor leuke activiteiten zijn altijd welkom!
  • We hebben een clubje oudere jeugdleden die we graag bij de activiteiten voor de kleineren willen inzetten. Zo blijft de oudere jeugd in contact met jongere jeugd en dat is leuk en goed voor de betrokkenheid.
  • De woensdagmiddag tenniskids & fun kwam voor veel ouders niet uit. Deze hebben we laten vervallen. Ouders geven aan dat een weekend, met name een zondag, beter uitkomt.

 

Continuïteit

Bij tennis zijn er twee competitie seizoenen: voorjaar en najaar. Dan spelen de kinderen elke zondag competitie. Maar in de tussenliggende weken/maanden is er geen continuïteit in het tennis. Ouders geven aan dat dit wel prettig is en dat dit ook meer stok achter de deur geeft. Besloten is dat we proberen om elke twee weken op de club wedstrijdjes te organiseren. Wellicht met uitwisseling van andere clubs in het Westland voor de afwisseling.

Communicatie

In overleg met ouders hebben we besloten een Whats-app groep op te richten voor alle jeugdleden. Dit is alleen bedoeld voor reminders en mededelingen vanuit de jeugdcommissie. En niet bedoeld voor reacties over en weer. Als je niet in de groep wilt, kun je de groep makkelijk weer verlaten. Maar realiseer je wel dat je dan misschien iets mist.

Competitie

  • Drie teams spelen competitie in het voorjaar van 2019: 1 Rood team en 2 Oranje teams.
  • De competitie is van 31 maart t/m 16 juni 2019.
  • Alle teams krijgen een teamcaptain. Dat is een ouder die alles rondom de competitie van dat team coördineert. Voor de jeugdcommissie dan één vast aanspreekpunt.

 

Kleding

We hebben blauwe hoody’s en sport shirts uitgekozen. Deze komen in een webshop en kunnen ouders zelf bestellen als zij willen. Zeker als je competitie speelt is het leuk om te beschikken over deze kleding zodat je echt als team zichtbaar bent op het park. Hierover later meer. 

Mentale training

Tennis is een zeer mentale sport. In het veld is het soms lastig om je niet te laten afleiden door andere dingen. En wat doe je als je vind dat de tegenpartij niet goed telt? Er is geen scheidsrechter… Om ook het mentale stukje een beetje te coachen, is het idee ontstaan om een keer een mentale training te doen. Nicole zal dit, als jongerencoach, op zich nemen. Later meer hierover.

 

line

Meer tennis nieuws

Geen feed gevonden