tch-headerbanner-201612.jpg

download

 

    Lidworden button

!

Wilt u ook een advertentie op deze site? Stuur dan een e-mail naar psc@tchonselersdijk.nl

bUJYaSO9  

facebooklogoklein

petervdwilkMet ingang van 1 maart a.s. zal onze parkbeheerder Ard van Leent na 25 jaar trouwe dienst gaan genieten van zijn welverdiende pensioen. Helaas laat de gezondheid van Ard zich steeds vaker in de steek, we wensen Ard uiteraard heel veel beterschap. Daarnaast bedanken we Ard voor al zijn inzet van de afgelopen 25 jaar. In deze periode is Ard altijd 7 dagen in de week voor TCH in de weer geweest. Ook heeft Ard deze periode iedere dag, inclusief de weekenden, het park ’s-morgens geopend en en ’s-avonds weer gesloten. Ga er maar aan staan.

Gelukkig hebben we een vervanger gevonden in de persoon van Jeannette van Holsteijn. Jeannette heeft zich eerst verdienstelijk gemaakt voor de sponsorcommissie en zal nu voor 15 uur in dienst treden bij TCH. Gezien het aanstekelijke enthousiasme van Jeannette hebben wij er als bestuur het volste vertrouwen in. Samen met Daniëlle van der Voort hebben we dan een tweetal parkbeheersters die hun mannetje staan. We wensen Jeannette uiteraard een hele fijne periode bij onze vereniging toe.

Bij steeds meer verenigingen om ons heen blijkt het niet meer mogelijk te zijn om de bardienst met vrijwilligers te vervullen. Hierdoor zien deze verenigingen zich genoodzaakt om de bar te verpachten met alle gevolgen van dienst. De vereniging geniet hierdoor minder inkomsten terwijl de leden juist meer moeten gaan betalen voor de consumpties. Laten we daarom als TCH zuinig zijn op onze vrijwillige bardiensten. Veel respect heb ik voor de kantinecommissie die onder aanvoering van Ada van der Voort er ieder jaar voor zorgen dat onze bardiensten weer door vrijwilligers gedraaid kunnen worden. Dus leden, mochten jullie een keer bardienst willen draaien of worden jullie hiervoor benaderd, bedenk dan dat je hiermee onze vereniging een grote dienst bewijst.

De verbouwing van onze keuken staat op stapel. Zoals het er nu uitziet krijgen we een schitterende keuken. Ik ben zeer benieuwd naar het eindresultaat. Qua indeling en kleurstelling zal deze keuken ons blij verrassen! Daarom wil ik alle vrijwilligers vragen om toch vooral naar onze vrijwilligersavond te komen. Niets is fijner om de oplevering van onze nieuwe keuken met zijn allen te beleven.

Ook wens ik al onze nieuwe leden van harte welkom. Vele heb ik al mogen verwelkomen bij de nieuwe ledenavond. Maak er bij TCH een leuke tijd van en doe vooral mee met onze clubtoernooien. Ook de beginners kunnen gewoon met onze toernooien meedoen. Je treft dan andere nieuwe leden die je zo beter leert kennen waardoor je je steeds meer thuis zult voelen op onze vereniging.

Ik heb het Westlands Overleg bezocht. Dit is een vergadering van alle voorzitters van Westlandse Tennisverenigingen. Daarnaast heb ik samen met Paulette Stokkers een avond van Burgersdijk Tennis bezocht waarin zij hun visie op het tennissen gaven. Tijdens al deze bijeenkomsten kom ik steeds meer tot de conclusie dat wij bij TCH een heleboel zaken uitstekend georganiseerd hebben. Dat mag ook wel eens worden gezegd.

Zelf ben ik me sterk aan het maken voor een Westlandse jeugdcompetitie die vanaf oktober tot en met maart kan gaan draaien. Kinderen spelen dan de hele winter door, net zoals zij in deze periode ook kunnen voetballen, handballen of hockeyen. Zo wordt Tennis ook een heuse sport voor kinderen en niet alleen maar een sport die erbij gedaan kan worden. Het is veel lobbyen en enthousiasme creëren, maar ik heb de overtuiging dat dit moet lukken. Veel verenigingen hebben inmiddels aangegeven mee te willen doen, zelfs een vereniging uit Zoetermeer. Burgersdijk Tennis wil wellicht de organisatie van deze jeugdcompetitie op zich nemen. Binnenkort gaan we met zijn allen om de tafel zitten. Dit wordt dus vervolgd.

Omdat we toch zo lekker bezig zijn willen we ook een heus open Jeugdtoernooi organiseren. Het idee is om dit toernooi te organiseren in de week na het Invitatietoernooi. De kinderen kunnen dan het open jeugdtoernooi spelen in een leuke aangeklede ambiance, wat ook nog eens een leuk visitekaartje voor TCH is.

Als vereniging willen we meer eenheid in de vormen van onderlinge administraties die her en der door commissies wordt bijgehouden. Hiervoor hebben wel al een keer bij elkaar gezeten. Nicole Gregoire heeft allerlei hiervoor ontworpen programma’s getest en zal ons binnenkort een demo geven. We zijn benieuwd.

Door het feit dat we vrijwillige bardiensten draaien is het kasgeld altijd één van onze aandachtspunten. Leden moet zelf de verantwoordelijkheid hebben om voldoende voor hun consumpties te betalen. Vervolgens moet het geld vanuit de kas in de kluis worden gestort, waarna de inhoud van de kluis bij de bank moet worden gestort. Dit alles ondersteund door het juist bijhouden van het kasboek en het administratief aansluiten van de kruisposten. Nu heeft LeCoqSportief een speciaal voor sportkantines ingerichte kassa ontworpen, waarmee het aanslaan van de consumpties op de kassa heel makkelijk gaat en waarmee er ook met de pinpas kan worden betaald. Op dit moment onderzoeken wij of dit kassasysteem ook mogelijke voordelen voor TCH heeft. Beperking van het kasgeld binnen onze vereniging kan een enorme verbetering zijn.

Vorig jaar heeft Burgersdijk Tennis samen met de Jeugdcommissie voor een goede aanwas van nieuwe leden gezorgd. Ook voor dit jaar staat er weer een wervingsactie op stapel. We willen juist voor onze jeugdleden in het bijzonder toch weer de Tennismuur introduceren, zodat jeugdleden alleen kunnen oefenen tegen de oefenmuur. We bekijken de mogelijkheid of we deze oefenmuur kunnen combineren met het huidige minibaantje.

Rest mij nog speciaal tegen de competitiespelers te zeggen: Kom veel oefenen zodat je er bij het begin van de competitie gelijk klaar voor bent!

Met sportieve groet,

Peter van der Wilk

line

Meer tennis nieuws

Geen feed gevonden