tch-headerbanner-201612.jpg

download

 

    Lidworden button

!

Wilt u ook een advertentie op deze site? Stuur dan een e-mail naar psc@tchonselersdijk.nl

bUJYaSO9  

facebooklogoklein

petervdwilkDe singlekampioenschappen zitten er weer op. Ondanks het soms troosteloze herfstweer konden alle wedstrijden toch nog op tijd worden gespeeld dankzij onze inmiddels beroemde Smashcourtbanen. Alle officiële toernooien zijn weer gespeeld zodat we ons op kunnen maken voor de wintermaanden. Vele van ons zullen gebruik maken van onze Revahohal, anderen zullen het koude weer trotseren en buiten blijven tennissen. We gaan ons dan weer opmaken voor het oliebollentoernooi.

Richard van der Spek heeft samen met Burgersdijk Tennis en de Jeugdcommissie hard gewerkt om ervoor te zorgen dat er voldoende kinderen meedoen aan het Project “Basis Tenniscursus voor de Jeugd”. De inschrijvingen zijn hoopvol. We hopen dat de kinderen het erg naar hun zin hebben en in het vervolg willen komen tennissen op onze vereniging.

In het verlengde hiervan heeft onlangs heeft het Westlands Overleg Tennisverenigingen plaatsgevonden. In dit overleg heeft uw voorzitter het iniatief genomen om te komen tot een intensievere samenwerking tussen de Westlandse verenigingen op het gebied van Jeugdtennis. Een initiatief dat door de andere verenigingen warm werd ontvangen. In januari a.s. zal samen met de KNLTB worden gesproken over de mogelijke opzet van een Westland Competitie op zondagochtend voor de jeugdleden die dan kan starten in september en door kan gaan tot en met maart. Nadere invulling moeten we hier nog aan gaan geven maar het is de bedoeling dat we onze jeugdleden meer in teamverband met elkaar en tegen elkaar willen laten spelen.

Tijdens dit overleg is gebleken dat ook andere Westlandse tennisverenigingen te maken hebben met jeugdleden die qua niveau een voorsprong hebben op hun leeftijdgenootjes en zodoende weinig trainingsmaatjes op hun vereniging hebben. Als Westlandse Tennisverenigingen willen wij gaan proberen om de talenten van onze verenigingen bij elkaar te brengen om ze samen met elkaar te laten tennissen en of trainen. Op deze manier kunnen de jongere talenten lid blijven van hun club maar zich ook doorontwikkelen met tennissers van eigen leeftijd en niveau. Andere verenigingen zijn ook enthousiast over dit plan. Er zal best nog wat water door de Rijn moeten vloeien voordat het zover is, maar het begin is er.

Het vernieuwde dakterras is een succes gebleken. De kantine en daarmee ook de keuken worden nu intensiever gebruikt, waardoor de achterstallige staat van onze keuken steeds merkbaarder wordt. De KEC heeft dan ook aan het bestuur een voorstel gedaan voor aanpassing van de huidige keuken. Hierbij is het plan dat we de keuken anders gaan indelen, zodat we een raam cq doorgeefluik kunnen aanbrengen tussen de kantine en de keuken, waardoor de vrijwilligers die in de keuken staan meer in contact blijven met de aanwezigen in de kantine.  Ook komt er dan ruimte beschikbaar voor een centraal werkblad in de keuken. De huidige ingang naar de keuken wordt dan verplaatst naar de plek waar nu het koffiezetapparaat staat. Hierbij wordt het barblad doorgetrokken naar het raam. Een kantinecommissie onder leiding van Ronald van der Lans zal deze plannen verder vorm gaan geven. Aangezien wij een vereniging zijn willen dit plan graag ter goedkeuring voorleggen aan onze leden. Hiertoe zullen we een speciale Algemene Ledenvergadering organiseren op (waarschijnlijk) 27 november a.s.  Tijdens deze Algemene Ledenvergadering kunnen we dan ook Jolanda Hollard officieel benoemen tot onze penningmeester. Jolanda vervult deze functie inmiddels met verve waardoor het prettig dat ze hiervoor officieel door de ALV wordt benoemd.

De gemeente heeft ons een concept Verordening Drank en Horecawet doen toekomen. Onze schrik is ons om het hart geslagen toen we in de concept Verordening lazen dat de we op vrijdagavond, zaterdagavond en zondagavond nog maar tot 21:30 uur alcohol zouden mogen schenken. Als Westlandse Tennisverenigingen zullen wij een gezamenlijke reactie opstellen waarin wij aangeven dat deze maatregel moet worden teruggedraaid omdat dit de dood voor vele verenigingen kan betekenen.

Met sportieve groet

Peter van der Wilk

line

Meer tennis nieuws

Geen feed gevonden