tch-headerbanner-201612.jpg

download

 

    Lidworden button

!

Wilt u ook een advertentie op deze site? Stuur dan een e-mail naar psc@tchonselersdijk.nl

bUJYaSO9  

facebooklogoklein

petervdwilk

Het tennisseizoen is inmiddels in volle gang. Vele leden zijn momenteel hard aan de slag in de voorjaarscompetitie. Met je team op stap is altijd weer een groot genoegen. Kennismaken met de tegenstander, een gezamenlijk kop koffie, de kansen afwegen, het blik nieuwe ballen open trekken en dan vol verwachting de baan op. Een paar ballen inslaan en de strijd is begonnen. Een overwinning geeft je voor die dag een onoverwinnelijk gevoel terwijl je bij een nederlaag een toontje lager moet zingen. De hele week heb je dan weer de kans om te trainen om het de week erna nog beter te doen. Kortom, een heerlijke tijd.

Zoals de meesten onder ons inmiddels hebben kunnen ervaren is ons nieuwe dakterras helemaal af. Vele leden hebben enthousiast gereageerd bij het zien van het nieuwe dakterras en kwamen spontaan met hun felicitaties. In de wandelgangen hoorde ik al noemen dat we nu het mooiste tennispark van het Westland hebben. Binnenkort hebben we de eerste bestuursvergadering in de nieuwe bestuurskamer. Wat ziet de bestuurskamer er schitterend uit. Het is een plezier om te komen vergaderen.

De aanleg van het nieuwe dakterras is een heuse TCH-aangelegenheid geworden. Vele leden hebben zich belangeloos ingezet door het onder auspiciën van Ard Ammerlaan uitvoeren van allerlei klussen en hand en spandiensten. Het was dan ook fijn om te zien dat bij de opening van het nieuwe dakterras, in combinatie met de vrijwilligersavond, het een drukte van belang was zodat de vrijwilligers alle eer hebben gekregen die ze verdienen. Ook is George van Ruijven in het zonnetje gezet vanwege zijn grote bijdragen aan de bouw van het nieuwe dakterras.

We hopen dat alle leden die vrijwillige bardienst draaien het nu goed naar hun zin hebben en het fijn vinden om TCH op deze manier te ondersteunen. Indien u ook bardienst wilt draaien dan kunt u contact opnemen met Ronald van der Lans of Ada van der Voort (KEC).

Ook de Algemene Ledenvergadering was goed gezocht. Uit het financiële verslag bleek dat TCH een stevige financiële basis heeft en helemaal klaar is voor de toekomst. De bestuursleden Erna van der Lans, Fred Tanke en Marieke Abdelbaki waren aftredend en zijn door de Ledenvergadering met volledige instemming weer herkozen. We wensen Erna, Fred en Marieke heel veel succes met hun werk voor TCH.

We hebben de afgelopen jaren veel relatief jonge leden mogen begroeten.  Op dit moment hebben we bij de jeugd wat weinig leden. Dit is begrijpelijk omdat bijna 50% van de leden van TCH niet in Honselersdijk wonen, maar in omliggende dorpen. En als kinderen dan gaan tennissen wordt vaak gekozen voor de plaatselijke tennisvereniging zodat de kinderen met klasgenootjes kunnen tennissen en eventueel zelf op de fiets kunnen naar de Tennisvereniging. Niettemin heeft Burgersdijk Tennis dit voorjaar een actie gehouden op een tweetal basisscholen voor een vrijblijvende Tennismiddag bij TCH. Het was dan ook een schitterend gezicht om ruim 75 kinderen voor het eerst kennis te zien maken met de tennissport bij ons op het park. Hopelijk is hier de basis gelegd voor de aanwas van meer jeugdleden. In het najaar wordt er nog een keer een dergelijke actie gehouden, waarbij dan alle scholen van Honselersdijk worden benaderd.

Het debutantentoernooi is door onze nieuwe leden heel goed bezocht. We hopen dat jullie ook allemaal meedoen aan de Clubtoernooien die we binnenkort gaan organiseren. Jullie kunnen inschrijven in de laagste klasse (9) zodat jullie worden ingedeeld bij de andere beginners. Op die manier leren jullie de vereniging goed kennen en kunnen jullie leuke wedstrijdjes spelen.

Dit jaar hebben we afscheid genomen van het ouderwetse Afhangbord. We moeten nu de banen reserveren via de Tennisbox. Een groot voordeel hiervan is dat we als bestuur de drukte op de banen kunnen meten en zodoende inzicht krijgen in de gemiddelde wachttijd. We hopen en verwachten dat we probleemloos over zullen stappen op de Tennisbox.

We wensen iedereen nog een hele goede voortgang van de competitie.

 

Met sportieve groet,
Peter van der Wilk

 

 

line

Meer tennis nieuws

Geen feed gevonden