tch-headerbanner-201612.jpg

download

 

    Lidworden button

!

Wilt u ook een advertentie op deze site? Stuur dan een e-mail naar psc@tchonselersdijk.nl

bUJYaSO9  

facebooklogoklein

petervdwilkZo vlak na de clubkampioenschappen hebben we de 1e helft van het tennisjaar min of meer afgesloten. We zijn uit de Revahohal gekomen en vele van ons hebben zeven weken lang gestreden in de competitie. Dit ging met wisselend succes.

Bij de dames viel er nog wel wat te vieren, maar bij de mannen was het dit jaar een stuk minder dan vorig jaar. Zowel team I als team II op de zaterdag hebben geen vervolg kunnen geven aan het kampioenschap en de daarbij behorende promotie, zodat beide teams direct weer zijn gedegradeerd. Nou staan de beste stuurlui uiteraard aan wal, maar met een betere voorbereiding, meer trainingsuren en ietsje meer teambuilding had mijn inziens degradatie wellicht voorkomen kunnen worden.

De clubkampioenschappen zitten er weer op. Ruim 190 TCH-ers hebben gestreden voor de titel in hun categorie. Het was weer een hele strijd met veel fijne, mooie en spannende wedstrijden. Leuk om te zien was dat de jongens die deelnamen aan de kampioenschappen al een behoorlijk deuntje mee konden zingen. Blijven trainen allemaal, zodat het volgend jaar nog weer beter gaat. Uiteraard gaan de felicitaties naar alle winnaars. Van harte gefeliciteerd en geniet maar een jaar van het behaalde resultaat. Bij heren I won Johan van der Nol wederom de titel. Het is altijd leuk om te zien hoe blij Johan nog steeds is met zijn gewonnen titel en hoe hij dit met anderen wil delen. Bij de dames een nieuw gezicht aan het firmament. Marijke Dame deed voor de 1e keer mee en het was direct raak. Ondanks een 5-0 achterstand in de 1e set wist ze de finale tegen Simone van Paassen toch knap in 2 sets te beslissen.

En we gaan vrolijk door.

De mix-kampioenschappen staan al weer voor de deur. En na de vakantieperiode beginnen we met het Invitatietoernooi, snel daarop gevolgd door de dubbelkampioenschappen. Laten we met zijn allen meedoen aan deze toernooien! Dan kunnen we heerlijke wedstrijden spelen en een fijne tijd op de club beleven. Wacht niet te lang met het benaderen van een partner voor het Invitatietoernooi, want voordat je het weet is het alweer zover. Het thema dit jaar is “Hollywood”. Het belooft weer een groot feest te worden.

Bestuurlijk gezien draaien we weer op volle toeren. Rien, Ard, Ricardo, Kees en George van Ruijven zijn intensief bezig met de voorbereidingen van de aanleg van het nieuwe dakterras.

De sponsorcommissie gaat weer op pad om sponsors te vinden voor het Invitatietoernooi. Ted van Dijk, Jeanet van Holsteijn, Willem Scheffers, Alex van Dam en Berry Hendriks doen voor de vereniging ontzettend belangrijk werk. Dit werk gebeurd echter vaak op de achtergrond en buiten de schijnwerpers, maar ik wil ze toch laten weten dat we als vereniging hartstikke trots op hun zijn!

Een punt van aandacht is op dit moment de drukte op de banen. Een paar jaar geleden hadden we geen wachtlijst meer en moesten we er hard aan werken om het ledenaantal op peil te houden. Hiervoor hebben wij destijds een actie voor ledenbehoud opgesteld. Dit heeft geleid tot het organiseren van het Debutantentoernooi en een andere opzet van de Introductieavond voor nieuwe leden. Op dit moment is het momentum weer de hele andere (goede) kant opgeslagen. Vele enthousiaste nieuwe leden, die allemaal graag willen lessen, hebben er inmiddels voor gezorgd dat we ons genoodzaakt zagen om wederom een ledenstop in te lassen. Als bestuur zijn we van mening dat alle leden van TCH lessen moeten kunnen volgen op onze vereniging. Om dit doel te verwezenlijken hebben we op dinsdagavond de Tennisschool toestemming gegeven om tot 22:00 uur een 2e lesbaan in gebruik te nemen. Hierdoor zien we echter dat de wachttijden op deze avond oplopen. Dit heeft de volle aandacht van het bestuur en deze ervaring zullen we zeker meenemen in onze planning voor volgend seizoen.

Ik wens iedereen een hele fijne vakantie toe.

Peter van der Wilk

line

Meer tennis nieuws

Geen feed gevonden